X

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním tohoto eshopu s tím souhlasíte. Další informace

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

I. Úvodní ustanovení

1. Pro potřeby těchto Zásad se rozumí:

  • Provozovatelem Tomáš Zeman, Brněnská pole 1821/2 Šlapanice 664 51
  • Osobními údaji jméno a příjmení, obchodní firma, e-mailová adresa, telefonní číslo, fakturační adresa, doručovací adresa, IP adresa, cookies, identifikační číslo podnikající fyzické osoby a daňové identifikační číslo podnikající fyzické osoby.
  • 2. Provozovatel e-shopu www.svetperel.cz jakožto správce Osobních údajů tímto informuje o způsobu a rozsahu zpracování Osobních údajů, včetně rozsahu práv Účastníka (jak je tento definován níže) souvisejících se zpracováním jeho Osobních údajů.

3. Provozovatel při zpracování osobních údajů postupuje v souladu s následujícími právními předpisy

  • Zákon o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb.,
  • Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (dále jen „Nařízení“)
  • Zákon o některých službách informační společnosti č. 480/2004
  • Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, případně v souladu s dalšími právními předpisy

4. Účastník je fyzickou osobou, podnikající i nepodnikající, která nakupuje od Provozovatele zboží a služby.

5. Provozovatel je právnickou osobou, která provozuje tento internetový obchod za účelem prodeje zboží koncovému zákazníkovi. V souvislosti s výše uvedeným dochází ke zpracovávání Vašich Osobních údajů:

  • v rozsahu v jakém byly poskytnuty v souvislosti s objednávkou produktů a/nebo služeb Provozovatele, resp. v rámci jednání o uzavření smlouvy s Provozovatelem, jakož i v souvislosti s uzavřenou smlouvou;
  • za účelem/účely uvedenými níže v čl. II

II. Účely a doby zpracování Osobních údajů

1. Provozovatel zpracovává Osobní údaje pro následující účely:

a) Plnění smlouvy, případně jiného závazku, a poskytování služeb:

  1. Osobní údaje budou zpracovávány po dobu jednání o uzavření smlouvy mezi Provozovatelem a Účastníkem, a to za účelem uzavření smlouvy, jakož i po dobu trvání smluvního vztahu; 
  2. Zasílání dotazníků spokojenosti: zasílání dotazníků spokojenosti za účelem zkvalitnění poskytovaných služeb zákazníkům v návaznosti na vytvořenou objednávku, rezervaci nebo přímý prodej. Provozovatel v rámci hodnocení spokojenosti předává osobní údaje v rozsahu jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mailová adresa třetí straně – dalšímu zpracovateli – společnosti Heureka Shopping s.r.o.. Doba zpracování osobních údajů je v tomto případě 3 roky.

b) Splnění právní povinnosti (zejména účetní, daňové a archivační, poskytnutí součinnosti správním orgánům, policii, soudům):

  1. daňový doklad bude uchován 3 roky od ukončení smlouvy: Za účelem plnění zákonné povinnosti archivace účetních dokladů na základě zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů budou Osobní údaje dále zpracovávány a uchovávány po dobu tří let počínaje rokem následujícím po roce, v němž došlo k uzavření smlouvy mezi Provozovatelem a Účastníkem.
  2. plnění povinností v souvislosti s uplatněním práv z vadného plnění, poskytnutí součinnosti správním orgánům, policii, soudu: Provozovatel je oprávněn zpracovávat základní osobní, identifikační a kontaktní údaje zákazníka, údaje o zboží a údaje z komunikace mezi zákazníkem po dobu 4 let ode dne uplynutí záruční doby na zboží.

c) Oprávněné zájmy Provozovatele, ochrana práv a právem chráněných zájmů Provozovatele:

  1. účinná obhajoba v případě sporu. Doba zpracování se zde stanovuje na 4 roky od uplynutí záruční doby na zboží a prodlužuje se o dobu, po kterou je spor
  2. Oprávněným zájmem Provozovatele je dále zasílání obchodních sdělení (plošných nabídek i individuálních nabídek) v souladu s § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti a v souladu s bodem 47 Nařízení, jestliže Provozovatel získal podrobnosti elektronického kontaktu v souvislosti s prodejem zboží a služeb Účastníkovi.

d) Marketingové a obchodní nabídky služeb Provozovatele:

  1. Cookies: krátké textové soubory generované webovým serverem a ukládané v počítači prostřednictvím prohlížeče. Rozlišují se dva typy. V prvé řadě jsou to cookies nutné pro zajištění fungování a analýzu webu (uskutečnění přenosu elektronické komunikace prostřednictvím sítě elektronických komunikací, s použitím těchto cookies nelze vyslovit nesouhlas). Dále se jedná o cookies, které hodnotí některé osobní aspekty vztahující se ke konkrétní fyzické osobě. S použitím druhého typu cookies musí Účastník vyslovit souhlas. Doba zpracování je v tomto případě 3 roky.  
  • Pro účely re-marketingu jsou předávány cookies jiným zpracovatelům pouze v případě, že u nich byl udělen souhlas pro tento účel, a to s expirační dobou maximálně 540 dnů. Dojde-li k odebrání souhlasu s reklamními cookies, není technicky možné již jednou předanou cookies u zpracovatele ihned odstranit. K odstranění cookies u zpracovatele dojde automaticky po uplynutí expirační doby. Okamžitým řešením pro zamezení re-marketingových aktivit zpracovatelem je smazání cookies z prohlížeče, viz návod níže.

III. Ochrana osobních údajů a informace o zpracování

1. Pokud Účastník neposkytne své Osobní údaje, není možné uzavřít smlouvu s Provozovatelem a/nebo mu poskytnout služby z ní vyplývající. Osobní údaje jsou v této souvislosti nezbytné pro poskytnutí konkrétní služby či produktu Provozovatele.

2. Po uplynutí lhůt uvedených v článku II. Provozovatel Osobní údaje vymaže nebo anonymizuje.

3. Účastník je povinen Provozovateli poskytnout pouze pravdivé a přesné Osobní údaje. Za správnost, přesnost a pravdivost poskytnutých Osobních údajů je zodpovědný Účastník. Provozovatel za správnost poskytnutých údajů nenese odpovědnost.

4. Provozovatel vynaloží maximální úsilí, aby nedošlo k neoprávněnému zpracování Osobních údajů.

5. Provozovatel je oprávněn předat osobní údaje Účastníka třetím osobám, a to za následujícími účely: dokončení objednávkového procesu, doručení zboží, hodnocení spokojenosti zákazníka, služby zákaznické podpory, vyřizování reklamací, registrace nového zákazníka.

6. Osobní údaje jsou a budou zpracovávány v elektronické podobě neautomatizovaným způsobem.

IV. Práva Účastníka související se zpracováváním

1. Práva Účastníka v souvislosti s ochranou osobních údajů:

  1. požadovat od Provozovatele přístup k jeho Osobním údajům;
  2. na opravu poskytnutých Osobních údajů;
  3. na výmaz poskytnutých Osobních údajů;
  4. na omezení zpracování Osobních údajů;
  5. podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.
  6. Právo na přenos osobních údajů na jiného správce
  7. Právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů

2. Účastník může svá práva podle odst. 1 tohoto článku uplatnit prostřednictvím žádostí na adrese info@svetperel.cz.

3. Práva podle odst. 1 tohoto článku písm. c) a d) není možné uplatnit v rozsahu a pro účely uvedené v čl. II odst. 1 písm. a), b) a c) s výjimkou bodu ii) písm. c) čl. II, kdy je možné uplatnění všech práv uvedených v odst.

4. V případě, že by se Účastník domníval, že Provozovatel provádí zpracování jeho Osobních údajů, které je v rozporu s ochranou jeho soukromého a osobního života nebo v rozporu s příslušnými právními předpisy, zejména jsou-li Osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, může:

  1. požádat Provozovatele o vysvětlení, a to e-mailem na adresu  info@svetperel.cz
  2. vznést námitku proti zpracování a požadovat e-mailem zaslaným na adresu  info@svetperel.cz aby Provozovatel zajistil odstranění takto vzniklého stavu (např. blokováním, provedením opravy, doplněním nebo likvidací osobních údajů). Provozovatel o námitce neprodleně rozhodne a informuje Účastníka. Nevyhoví-li Provozovatel námitce, má Účastník právo obrátit se přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů. Tímto ustanovením není dotčeno oprávnění Účastníka obrátit se se svým podnětem na Úřad pro ochranu osobních údajů přímo.

5. Uplatní-li Účastník právo dle tohoto článku, je Provozovatel povinen odpovědět do 30 dní od obdržení žádosti

6. Přijetí žádosti o uplatnění práva z článku IV., bodu 1 a) a f) je možné pouze dopisem s úředně ověřeným podpisem na adresu sídla společnosti. Součástí žádosti je nezbytné uvést e-mailovou adresu, na kterou bude poté zaslán ověřovací e-mail za účelem potvrzení totožnosti žadatele.

7. Pokud Účastník uplatní některé z práv z článku IV., odstavec 1, má Provozovatel právo žádat prokázání totožnosti Účastníka. Žádost o přístup k osobním údajům tak musí být zaslána z e-mailové adresy žadatele. Bude-li žádost podána jinou formou, či z jiné e-mailové adresy, má Provozovatel právo požadovat dodatečné ověření formou odpovědi na ověřovací e-mail. V případě, kdy žadatel neprokáže svou totožnost do 14 dnů od zaslání ověřovacího e-mailu, nebude jeho žádost na uplatnění práv z článku IV., odstavec 1 přijata.

8. Provozovatel je oprávněn v případě opakované a nedůvodné žádosti o poskytnutí fyzické kopie zpracovávaných Osobních údajů účtovat přiměřený poplatek za administrativní náklady s tím spojené.

V. Závěrečná ustanovení

  1. Veškeré právní vztahy vznikající v souvislosti se zpracováváním Osobních údajů se řídí právním řádem České republiky, a to bez ohledu na to, odkud byl přístup k nim realizován. K řešení případných sporů vzniklých v souvislosti s ochranou soukromí mezi Účastníkem a Provozovatelem jsou příslušné české soudy.
  2. Subjekt údajů má právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).
  3. Tyto Zásady nabývají účinnosti dnem 25. 5. 2018

COOKIES

Co jsou to cookies?

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Jako cookie (anglicky koláček, oplatka, sušenka) se v protokolu HTTP označuje malé množství dat, která servery pošlou prohlížeči. Ten je uloží na počítači uživatele. Při každé další návštěvě stránek pak prohlížeč tato data posílá zpět serveru.

Jak fungují cookies?

Cookies běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů, ukládá se do nich obsah „nákupního košíku“ v elektronických obchodech, uživatelské předvolby apod. Technicky jde o sérii kódů, podle kterých prohlížeč shromažďuje a následně odesílá informace o našem chování zpět na příslušný server. Cookies obsahují informaci o tom, jak dlouho je má prohlížeč uchovávat (od jednorázových až po několikaleté). 

Cookies nejsou přímo vázány na naše jméno ani e-mailovou adresu, často ale obsahují naše přihlašovací údaje do systému. Jsou společné pro jednu instalaci prohlížeče. Cookies nejsou nijak zabezpečeny a to včetně shromážděných údajů. Jak Google využívá soubory cookie zjistíte zde.

Tato stránka využívá Google AnalyticsTM, službu na analýzu internetových stránek, poskytovanou společností Google Inc. Google Analytics využívá soubory cookies – textové soubory ukládané na vaše koncové zařízení, sloužící k analýze využití internetových stránek za účelem vytváření statistik. Údaje o vašem využití stránky, které soubory cookies vytvářejí, včetně vaší IP adresy, společnost Google zasílá k uložení na servery umístěné ve Spojených státech amerických. Společnost Google tyto informace využívá za účelem hodnocení vašeho využívání stránky, vytváření zpráv o aktivitě stránky určených jejímu správci a poskytování dalších služeb spjatých s aktivitou stránky a způsobu využití internetu. Společnost Google může tyto údaje předat třetím stranám v případě, že tato povinnost pro ni vyplývá ze zákona, nebo pokud třetí strany zmíněné údaje zpracovávají na účet společnosti Google, především správce stránky. Společnost Google nebude spojovat vaši IP adresu s jinými shromažďovanými údaji. Použití cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče (viz níže). Deaktivace však může vést ke ztrátě možnosti využívat některé funkce této stránky. Prohlížením této internetové stránky dáváte výslovný souhlas se zpracováním osobních údajů společností Google za podmínek a pro účely, jejichž popis je uveden výše. Zásady ochrany soukromí společnosti Google naleznete zde.


 

Stránka Decathlon.cz může využívat pluginy sociální sítě Facebook, provozované společností Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Při žádosti o přístup na naši stránku obsahující tento plugin váš internetový prohlížeč naváže přímé spojení se servery Facebooku. Obsah pluginů společnosti Facebook je přenesen přímo do internetového prohlížeče a vložen na internetovou stránku. Facebook je následně informován o tom, že váš internetový prohlížeč zmíněnou stránku zobrazil, a to i v případě, že účet na Facebooku nevlastníte nebo nejste ke svému účtu přihlášeni. Vaše IP adresa je pomocí internetového prohlížeče přenesena na server společnosti Facebook, umístěný ve Spojených státech amerických, kde je uložena.

Pokud jste při prohlížení našich stránek připojeni ke svému účtu, Facebook může přímo propojit vaši návštěvu s vaším uživatelským účtem. Provedete-li na stránce akci pomocí pluginů, např. kliknete na tlačítko „To se mi líbí“ nebo zanecháte komentář, odpovídající informace budou odeslány na server společnosti Facebook, kde budou zaznamenány. Dále budou zveřejněny na vašem účtu na Facebooku. Facebook může tyto informace využívat k reklamním účelům, výzkumu trhu či úpravě svých stránek. Facebook dále může vytvářet uživatelské nebo zájmové profily či vztahy, např. za účelem vyhodnocení použití stránky po zhlédnutí reklamy na Facebooku, informování jiných uživatelů Facebooku o aktivitách na naší internetové stránce a nabízení dalších služeb spjatých s používáním Facebooku.

Pokud si nepřejete, aby Facebook propojoval údaje shromážděné z naší stránky s vaším uživatelským účtem na Facebooku, před návštěvou našich stránek se ze svého uživatelského účtu odhlaste.

Více informací o účelu a rozsahu shromažďování údajů stránkou Facebook, jejich zpracování a použití stránkou Facebook a vašich právech týkajících se možností ochrany vašeho osobního života naleznete na internetových stránkách Zásady používání dat.

 

Jak odmítnout používání souborů cookie?

Používání souborů cookie lze nastavit pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookie automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookie lze pomocí Vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů cookie.

JAK UPRAVIT NASTAVENÍ COOKIES?

Dopady nastavení internetového prohlížeče:

Máte k dispozici několik možností pro správu souborů cookies. Požadované nastavení cookies lze nalézt v nabídce Nápověda v panelu nástrojů vašeho internetového prohlížeče.V této nabídce naleznete postup, jak nové soubory cookies odmítnout, jak zapnout upozornění o jejich přijetí nebo jak přijímání souborů cookies zakázat, a to buď úplně, nebo podle jejich vydavatele. Soubory cookies dále můžete smazat ručně.

Rovněž se můžete rozhodnout, že zakážete nebo smažete i podobné údaje využívané rozšířeními vašeho internetového prohlížeče, jako jsou například soubory cookies typu flash. Toto nastavení můžete provést přímo ve zmíněných rozšířeních, nebo na internetových stránkách vydavatele těchto rozšíření. Berte však v potaz skutečnost, že s tímto nastavením internetového prohlížeče můžete přijít o přístup k některému obsahu, nebo může dojít k vážnému zhoršení pohodlí při prohlížení stránek a využívání služeb nabízených našimi stránkami. V takovém případě nejsme zodpovědní za následky způsobené pozměněným chováním našich stránek, které je způsobeno nemožností využívat soubory cookies potřebné pro správné fungování stránek.

NASTAVENÍ PODLE INTERNETOVÉHO PROHLÍŽEČE:

Správa souborů cookies probíhá u každého internetového prohlížeče rozdílným způsobem. Postup je popsán v nápovědě prohlížeče:

Postup pro Internet Explorer™:

Otevřete nabídku „Nástroje“, poté vyberte „Možnosti internetu“, klikněte na záložku „Soukromí“, poté „Rozšířené“ a zvolte požadovanou úroveň. Podrobný návod

Postup pro Firefox™:

Otevřete nabídku „Nástroje“, poté vyberte „Možnosti“, klikněte na záložku „Soukromí“, poté vyberte požadované možnosti. Podrobný návod

Postup pro Chrome™:

Otevřete nástroje (ikona napravo od adresního řádku), poté vyberte „Nastavení“, klikněte na „Zobrazit rozšířená nastavení“, poté v oddílu „Ochrana soukromí“ klikněte na „Nastavení obsahu“ a vyberte požadované možnosti. Podrobný návod

Postup pro Safari™:

Vyberte „Safari > Nastavení“, poté klikněte na „Bezpečnost“, v oddílu „Přijmout cookies“ vyberte požadovanou možnost. Podrobný návod

Postup pro Opera™:

Otevřete nabídku „Nástroje“ nebo „Nastavení“, poté vyberte „Smazat osobní údaje“, klikněte na záložku „Rozšířené možnosti“, poté vyberte požadovanou možnost. Podrobný návod

NASTAVENÍ NA MOBILNÍCH TELEFONECH:

Nastavení souborů cookies v Safari™:

1. na hlavní obrazovce vyberte Nastavení > Safari,

2. klepněte na Přijímat cookies a zvolte „Nikdy“, „Navštívené stránky“, nebo „Vždy“.

Jak smazat cookies v Safari:

1. na hlavní obrazovce vyberte Nastavení > Safari,

2. klepněte na „Smazat cookies“.

Jak smazat cookies na OS Android:

1. Nabídka > Nastavení > Smazat cookies

Účinný nástroj pro správu souborů cookie je též k dispozici na stránkách http://www.youronlinechoices.com/cz/